Koulutettu kokemusasiantuntija
Paniikkihäiriö ja ahdistus

Palvelu on tarkoitettu sekä asiasta kärsivälle henkilölle että heidän läheisilleen ongelman ymmärtämiseen ja kohtaamiseen.


Paniikki ja ahdistus aiheuttavat usein vakavan tuntuisia fyysisiä oireita. Jos sinulla on tällaisia oireita, käythän ensin tutkimuksissa, että mistään vakavasta ei ole kyse.

Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta psyykkisestä tai fyysisestä sairaudesta, vammasta tai vaikeasta elämäntilanteesta. Hän tuntee hyvin sairastamisen ja toipumisen eri vaiheita sekä sen, miltä sairastuminen tuntuu, miten se vaikuttaa elämään ja mitkä kaikki asiat ovat tilanteessa auttaneet. 

Henkilö, jolla on samankaltaisia kokemuksia kuin sinulla, ymmärtää tilannettasi ihan eri tavoin kuin muut, eikä kaikkea tarvitse selittää alusta saakka. Toisen tarinoilla ja selviytymiskeinoilla on erityinen merkitys varsinkin silloin, kun pelottaa, ahdistaa ja kokee yksinäisyyttä sairautensa kanssa. Kun pohtii omaa sairauttaan, sairastumistaan ja toipumistaan, toisen ihmisen kokemus ja esimerkki toipumisesta tuo toivoa.  

Usein nämä asiat tulevat esiin täysin yllättäen eikä niiden kanssa välttämättä osaa toimia. Akuuttiin tilanteeseen olisi hyvä saada pikaista apua ja päästä purkamaan tilannetta jonkun asiasta tietävän kanssa. 

Kokemusasiantuntija ei kilpaile tiedoissaan ammattilaisten kanssa, vaan täydentää niitä omalla kullanarvoisella tiedollaan, jota emme löydä oppikirjoista emmekä raporteista. Hän kertoo omasta toipumisen prosessistaan sekä siitä, mikä häntä on auttanut arjessa eteenpäin ja mikä voi mahdollisesti auttaa myös sinua. 

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Vastaanotolla keskustelemme ja jaamme kokemuksia ongelmasta. Asiakas voi saada apua jo pelkästään siitä, että joku ymmärtää mistä hän puhuu ja mitä hän kokee. 
Yritämme yhdessä löytää mahdollista syytä paniikille tai ahdistuneisuudelle ja miettiä erilaisia keinoja olon helpottamiseksi tai jopa ongelman poistamiseksi. 
 

Palvelu on täysin luottamuksellista ja vaitiolovelvollisuuden alaista toimintaa.

Hinnasto

1h vastaanotto     55€

2h vastaanotto     99€

Hinnat sisältävät alv. 24%